En liten lya

Ja, som "inte lovat men kanske kanske-sagt" ska jag idag visa lägenheten jag huserat i de senaste sexton månaderna (jisses herregud och wow vad tiden går fort!). Här bor jag och lillmaster Cocoz på 19 eller 21 kvadratmeter, ingen vet. Att flytta hit, och därmed från föräldrarna, är det absolut smartaste storbeslutet jag har tagit
 
friheten.friheten.friheten
 
Jag tänker att det ger lite mer att se helheten, om än i dålig kvalité, än att jag visar ännu några till detaljbilder. Jag postar ju det här inlägget för att ni ska få se lägenheten och för att jag ska ha något att se tillbaka på från min första lya. Men dåligt ljus+ingen möjlighet att fota med stativ osv= dålig kvalité. 
 
 
 
Vi börjar med en ritad bild över planlösningen där jag inte skrivit på engelska för att jag är international och cool utan för att jag gjorde misstaget att ladda ner ett typsnitt utan å, ä och ö. Den här ritningen är absolut inte skalenlig men ger en bild över hur lägenheten är planerad.
 
 Ungefär så här ser det alltså ut. Jag bor i en etta med kokvrå (alltså fullt utrustat kök men i samma rum som....rummet!) och sovalkov. Jag har ett bissart stort badrum för att bo på den lilla yta jag gör och om jag hade velat hade jag kunnat installera både tvättmaskin och torktumlare. Men varför skulle jag vilja det när jag har en ständigt ledig tvättstuga två dörrar bort? Om jag ska vara klagig kan jag säga att jag saknar badkar, balkong och plats för soffa men lägenheten har andra kvalitéer som gör att jag trivs bra här. Exempel på sådana är takhöjden ♥ läget ♥  och planlösningen

 
När ytterdörren öppnas och man stiger in i lägenheten möts man av det här. Köksdelen till vänster och innan dess två inbyggda garderober där jag förvarar alla (hör och häpna! alla!) mina kläder samt ytterkläder och mattor, väskor, halsdukar osv. En himla massa saker som inte har någon annan stans att ta vägen helt enkelt. Till höger, innan "kaoshyllorna" man ser i bild, ligger badrummet. 
 
 
 Min minimala halldel ser ut så här och består av mitt gamla sängbord som får agera skoskåp/ pall/ avlastningsyta och en hatthylla. En av de första sakerna jag gjorde när lägenheten blivit ommålad var att byta ut den fula hatthyllan som var monterad när jag flyttade in och skruva upp den här istället. Så mycket finare med ankarkrokar, ni vet! Den här delen av lägenheten är den med högst takhöjd och därför hänger min takkrona här. Så här ser den ut!

På den här bilden ser man att taket så småningom övergår till snetak. Det gör det praktiskt nog över matbordet där man ändå inte behöver högt i tak pga sittande position. 
 
 
Lampan över matbordet fanns det tyvärr inget uttag till sedan innan, så det har jag pysslat med själv, vilket innebär en sladd utan strömbrytare som alltså styrs genom att koppla in/ut uttaget i väggen. Det går så klart att montera dit en strömbrytare men...ja...det blir ett senare projekt! Att jag fick upp en taklampa överhuvudtaget gjorde hela skillnaden. Det bidrog dels till att bordet blev en betydligt bättre pluggplats men också att det blev en egen avgränsad yta på ett annat sätt. 
 
 
Här ser ni både matbordet, fönstret som är min enda naturliga ljuskälla och "tv-hörnan". Jag får som sagt inte plats med någon soffa utan har löst det genom att bygga en tredelad sänggavel i min sovalkov. 
 
 
Här ser ni två sidor av sänggaveln som alltså löper längst tre av sängens fyra sidor. Den är lätt vadderad och både skön att luta ryggen mot och ljuddämpande (heh). 
 
 
Över sängen har jag fyra skåp (tänk överskåp som man brukar ha i kök). De sväljer otroligt mycket prylar= mycket bra grej när man bor så litet som jag gör. Mellan sänggavel och skåp har jag (pappa) skruvat upp en tavellist där jag har lite prylar som byts ut då & då. Nu har jag grytunderlägg till vänster och pynt till höger
 
 
Mittemot köket står två zinkhyllor (även kallade kaoshyllorna) där jag förvarar allt från böcker till köksgeråd till nycklar, viktiga papper, dator, pappersinsamling och så vidare. Ovanför den, på väggen, har jag två ihopfällbara extrastolar. Detta har visat sig vara typ min bästa idé någonsin!  
 
Jaa ni, så här bor jag på 19 eller 21 kvadratmeterhe, ingen vet.
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: