En om just idag.

Igår hade jag bott här en månad. Bara en månad och Karlstad är redan mitt hem. Lägenhet 1153 är redan mitt näste och kau mitt universitet. Mitt, mitt, mitt! (he, citat ur "Heart of Darkness" -nördreferens!). 

Idag är det 19 September (höst!) och målningen av min lägenhet har påbörjats, snart är det vitaste vitt och jag kan visa vart jag kurat den senaste månaden. Mina tjugoen kvadratmetrar!

Imorgon är det frrrredag och Emelie kommer för att tillbringa helgen i kalas-karlstad. Woop woop, wau wau, whoppa! osv. 
 
 
Det är fint det här- livet! och jag tror jag klarade mitt första seminarium idag!
(hadejagintegjortdethadetonenimittinläggförmodligenvaritliteannorlunda)

En veckostart.

Som sagt, här bestämmer jag själv över dagarna och idag är det tid för mjuka kläder, föreläsning via internet, pastalunch, bo kaspers och doftljuseldande så det går upp i huvudet och gör mig yr. Mjukstartar veckan lite granna
 
Perfekt tempo för en måndag, om vi säger så!

En om charmen med studentliv.

Det allra bästa med att plugga på halvdistans, så som jag gör, är att jag alltid konstant är halvledig/halvupptagen. Jag kan planera mig studietid lite som jag vill. Om jag vaknar fredagen den trettonde och känner att neeheedu, den här dagen är alldeles för fredag för att slösas bort på plugg- jag borde nog tillbringa dagen med att hetsa tjugo%rea och kladdkaka som spräcker min kostplan totalt. Iförd paljettjacka!. Då är jag fri att göra just det!
 
Det absolut sämsta? 

Det allra sämsta med att plugga på halvdistans, så som jag gör, är precis samma sak. Att jag alltid konstant är halvledig/halvupptagen. Innerst inne känner jag att alla dagar är för bra för att slösas på plugg och att alla dagar borde tillbringas med att hets-shoppa och njuta av livets goda. Jag är duktig på att leva som jag lär och praktiserar den här filosofin ganska hårt. 


det leder till festiga fredagar och slöa söndagar (onsdagar också! Urk för onsdagar). Studentliv ♥

En räddning från ovan.

Home is where your WiFi connects automatically
Äntligen lite ordning på torpet!

Jag har sedan flytten levt lite i ett mentalt kaos med en dator som tjofftjoff mitt i en web-föreläsning lägger ner och internet endast på Iphonen. Det har minst sagt gått segt emellanåt -men nu är räddningen här! Jag handlade på impuls och klickade hem en ny dator som var här bara några timmar senare och idag fick jag även tillgång till internet.

Holy moly me oh my, jag freakin' älskar internet!

Jag säger inte att jag kommer tillbringa kvällen med att frossa i bloggar och pinterest men både du och jag vet vart vi har varandra och att det är precis vad jag ska göra. Metrik och djupdykning i "Texter från Sapfo till Strindberg" får snällt vänta tills imorgon!

Carpe Diem bah!

En kamp mot högskolepoängen.

Hej på er, fans! Här inne är det full aktivitet på er och aldrig är min statistik så hög som när jag inte skriver något på en vecka eller så. En aning stötande får jag väl lov att säga.
 
Istället för att skriva läser jag. Mycket och hela tiden. Högt och lågt, gammalt och nytt (njäaa, bara gammalt egentligen faktiskt. Nyaste är Strindbergs "Ett halvt ark papper").
 
Läser, bildar mig och lever "lyxstudentliv"
 
som idag. Idag har jag lärt mig att Adam (bibel-Adam ni vet?) vart 903 år gammal. Det måste vart äpplet han åt. Ett äpple om dan' håller doktorn från stan'.

 

Jamen vad ska jag mer säga? Kanske att det faktiskt är himla i.n.t.e.n.s.i.v.t det här med att plugga. Att jag ännu en gång inte ooorkaaaar för att det kräver så mycket av mig. Tar energi jag inte har lust att ge. Kanske att jag håller ut ändå eftersom jag om två år är klar med den här krävande biten och får börja med det roliga. Kanske att jag är så plugginriktad att jag tre dagar i rad struntat i partyparty och stannat hemma med Bibeln istället (?). Att jag är den där tråkiga som inte är med på hela nollningen. För.att.det.inte.går. Jag kan inte vara ute på kvällen och nästkommande dag sitta i ett seminarium där jag riskerar att inte kicka ass.

Så ikväll är det jag, Bibeln och min svingoda tomatsoppa. Kanske att jag festar till det med ett smått förbjudet äpple till efterrätt. För att jobba mot de där 903 åren.
(men på fredag, då ska jag minsann ut och skaka rumpa!)