en genväg till lycka eller något.

När det är tisdagen den trettonde januari (som i mina ögon borde vara ett datum känt för sin jävla gråhet) och tentavecka (vilket inte innebär en examination utan TRE!) och "såpa-på-kakelgolv-halt" utomhus vart man än går och man har 36:- på kontot och en vecka kvar till csn och man är trött trött trött på skolan och inte vill kliva upp om morgonen och har ett diskberg som egentligen inte är så stort men stått i två dagar så kan det, trots att allt talar emot det, vara okej att tröstshoppa och lägga en unnig beställning på H&M. Så det gör man.
 
Jag kände mig sugen på en riktigt vårig färgskala och gick lös på smutsiga pasteller i rosa, gult och ljust duvblått. Elllllller..? Nej så klart inte. Jag tänker lite så här va: det är vinter i minst tre månader till och är det något jag vet att jag kommer få användning av så är det plagg i de gråa tonerna. Skorna har jag ett par av redan och de är u.n.d.e.r.b.a.r.a
 
om min mamma mot förmodan läser det här och tänker något i stil med "what the fuck, vad tänker ongen med?!" vill jag att hon, när hon planerar hur hon ska banka vett i skallen på mig, har i åtanke att 1. kanske förtjänar hon (jag!) detta på grund av väldigt många VGn i rad i skolan på sistone. 2. kanske lider hon (jag!) av vissa svårigheter att kontrollera sina (mina!) beslut om spontanshopping och snarare behöver terapeutisk hjälp än ett kok stryk och slutligen 3. kanske kan det vara så att hon (jag!) behöver de här plaggen. kanske!
 

En liten lya

Ja, som "inte lovat men kanske kanske-sagt" ska jag idag visa lägenheten jag huserat i de senaste sexton månaderna (jisses herregud och wow vad tiden går fort!). Här bor jag och lillmaster Cocoz på 19 eller 21 kvadratmeter, ingen vet. Att flytta hit, och därmed från föräldrarna, är det absolut smartaste storbeslutet jag har tagit
 
friheten.friheten.friheten
 
Jag tänker att det ger lite mer att se helheten, om än i dålig kvalité, än att jag visar ännu några till detaljbilder. Jag postar ju det här inlägget för att ni ska få se lägenheten och för att jag ska ha något att se tillbaka på från min första lya. Men dåligt ljus+ingen möjlighet att fota med stativ osv= dålig kvalité. 
 
 
 
Vi börjar med en ritad bild över planlösningen där jag inte skrivit på engelska för att jag är international och cool utan för att jag gjorde misstaget att ladda ner ett typsnitt utan å, ä och ö. Den här ritningen är absolut inte skalenlig men ger en bild över hur lägenheten är planerad.
 
 Ungefär så här ser det alltså ut. Jag bor i en etta med kokvrå (alltså fullt utrustat kök men i samma rum som....rummet!) och sovalkov. Jag har ett bissart stort badrum för att bo på den lilla yta jag gör och om jag hade velat hade jag kunnat installera både tvättmaskin och torktumlare. Men varför skulle jag vilja det när jag har en ständigt ledig tvättstuga två dörrar bort? Om jag ska vara klagig kan jag säga att jag saknar badkar, balkong och plats för soffa men lägenheten har andra kvalitéer som gör att jag trivs bra här. Exempel på sådana är takhöjden ♥ läget ♥  och planlösningen

 
När ytterdörren öppnas och man stiger in i lägenheten möts man av det här. Köksdelen till vänster och innan dess två inbyggda garderober där jag förvarar alla (hör och häpna! alla!) mina kläder samt ytterkläder och mattor, väskor, halsdukar osv. En himla massa saker som inte har någon annan stans att ta vägen helt enkelt. Till höger, innan "kaoshyllorna" man ser i bild, ligger badrummet. 
 
 
 Min minimala halldel ser ut så här och består av mitt gamla sängbord som får agera skoskåp/ pall/ avlastningsyta och en hatthylla. En av de första sakerna jag gjorde när lägenheten blivit ommålad var att byta ut den fula hatthyllan som var monterad när jag flyttade in och skruva upp den här istället. Så mycket finare med ankarkrokar, ni vet! Den här delen av lägenheten är den med högst takhöjd och därför hänger min takkrona här. Så här ser den ut!

På den här bilden ser man att taket så småningom övergår till snetak. Det gör det praktiskt nog över matbordet där man ändå inte behöver högt i tak pga sittande position. 
 
 
Lampan över matbordet fanns det tyvärr inget uttag till sedan innan, så det har jag pysslat med själv, vilket innebär en sladd utan strömbrytare som alltså styrs genom att koppla in/ut uttaget i väggen. Det går så klart att montera dit en strömbrytare men...ja...det blir ett senare projekt! Att jag fick upp en taklampa överhuvudtaget gjorde hela skillnaden. Det bidrog dels till att bordet blev en betydligt bättre pluggplats men också att det blev en egen avgränsad yta på ett annat sätt. 
 
 
Här ser ni både matbordet, fönstret som är min enda naturliga ljuskälla och "tv-hörnan". Jag får som sagt inte plats med någon soffa utan har löst det genom att bygga en tredelad sänggavel i min sovalkov. 
 
 
Här ser ni två sidor av sänggaveln som alltså löper längst tre av sängens fyra sidor. Den är lätt vadderad och både skön att luta ryggen mot och ljuddämpande (heh). 
 
 
Över sängen har jag fyra skåp (tänk överskåp som man brukar ha i kök). De sväljer otroligt mycket prylar= mycket bra grej när man bor så litet som jag gör. Mellan sänggavel och skåp har jag (pappa) skruvat upp en tavellist där jag har lite prylar som byts ut då & då. Nu har jag grytunderlägg till vänster och pynt till höger
 
 
Mittemot köket står två zinkhyllor (även kallade kaoshyllorna) där jag förvarar allt från böcker till köksgeråd till nycklar, viktiga papper, dator, pappersinsamling och så vidare. Ovanför den, på väggen, har jag två ihopfällbara extrastolar. Detta har visat sig vara typ min bästa idé någonsin!  
 
Jaa ni, så här bor jag på 19 eller 21 kvadratmeterhe, ingen vet.
 
 

2015-01-09

Hej Bloggiz! Du ser relativt välmående och stark ut trots att jag sällan matar dig med nya inlägg nu för tiden. Kanske är det så att du inte längre behöver mig, och att jag inte längre behöver dig? 


Hur som helst är det jävulskt svårt att sätta sig ner och hobbyskriva när jag knappt gör annat dagarna i ända "i skolan" (som man absolut inte får säga för våra lärare ja, jag menar föreläsare). Men ibland- som idag- får en nog av hemtentaskrivande och tar ledigt på helt eget initiativ (liksom, vems annars?) för att ägna dagen åt att ge hemmet, själen och skapandet lite kärlek. Och då kan det hända att även lilla bloggen får sig ett besök. 

Det jag tänkte komma till är att det kanske kanske är dags att visa lite bilder på lägenheten? Kanske kanske kan jag knäppa några bilder imorgon (mest detaljbilder så klart för hur skulle man kunna få med helheten i en lägenhet som består av en yta på cirka 2x2 meter utan att backa så pass att jag skulle vara tvungen att stå inne hos grannen) för att visa hur jag bor nu för tiden och sedan lite mer än ett år tillbaka. Detta kanske kanske gäller på villkoret att jag skulle finna inspiration till att städa bort kaoset i min hall, vilket skulle vara ett ganska stort mirakel. Men kanske kanske är ett bättre löfte än aldrig och det skulle kunna fungera som motivation för mig! 
 
Såatte, vi kanske kanske ses imorgon?