En dag med läge att baka arslet av sig.

 
 Hurray, idag är det World baking day och det gillar vi -såklart! Och firar! Jag och Julia har stått med armarna i kors och pulat med varsitt recept (hohoho, samarbeta i köket säger du?! Nono, det finns en anledning till att jag kallas "kökshitler"). Hon valde att göra chokladcookies med valnötter och annat gött i storlek tårtbotten och jag satsade på en klassiskt knäckig rabarberpaj. Ni vet, jag är svag för säsongsvaror. Ingen paj smakar så gott som rabarberpaj på försommaren, hallonpaj på sensommaren och äppelpaj på hösten. Även fast det inte följer årets baktema "bake brave".
 
 Idag känner jag mig alldeles semestersjuk. Trots två dagars ledighet knorrar jag och vill ha mer! Allt som har med arbete att göra känns cirka astråkigt och det är ju kanske inte sådär jättebra med tanke på att jag ska jobba hela sommaren med undantag för några korta uppdelade semesterfirarpauser jag unnat mig själv. Förra sommaren hade jag en (!) sådan paus och den var ljuvlig. Så i år slog jag till med två? tre? beroende på hur livet ter sig och yadayada
 
men vad är det man säger? Fånga dagen? Hur som helst...måste gå och göra det nu! 

En bensprallsfredag.

 Det är fredag i hela kroppen och mer än tjugo tjugo! grader ute. Jag har haft tydliga problem med att sitta still idag och fick kämpa mot viljan att ställa mig upp på uteserveringen och dra av en fredagsfirarkoreografi inför alla lunchgäster. Kväva- eller skjuta upp- impulsen tills dess att jag klivit av bussen i mitt folktomma hemkvarter. Då jäklar var det fest! Känn dig fri och Jumping jack flash. 
 
En fyrtio minuters promenad på det och bensprattet har lugnat sig så nu är läge för att sänka farten på den här dagen med muffinsbak och kanskekanske något kreativt
 
jag vet inte hur det är för er -men jag kan inte säga att jag lider precis

En om dagen innan endagsledighet.

 
 
Är det inte otroligt. Strålande sol och sommar igår och idag... klart höstdag. Eller svensk sommar? Hur som helst-kontrasterna! Igår-glass vid ån, flirtig femtiotalsklänning och en lång tur på byn där jag nästintill fastnade i ett doftljus (maah, detdoftargottjagintekanställadetifrånmig! frust,frust) och idag- "varannan-dag-semester" med hösttema. burrar ned tårna i fårskinn, bakar det där brödet jag inte tycks få nog av och festar till det med pannkakslunch)
 
tills det är dags att dra en kam genom luggen för att arbeta det där femtimmars-passet innan jag får gå hem på endagsledighet igen
 
 
jag kan inte låta bli att vara tacksam för det här. Det stillsamma i att ha ett jobb att gå till, inte en lektionssal. Att på en helt vanlig tisdag ha ro (och vila!) i kroppen. Det är nog det bästa (förutom känslan att ha lämnat in en mastodontuppsats som är kickass. Jag ♥ att prestera!)
 
 
 
 

En ensamkväll.


Denna fredagskväll är jag ungefär ensammast i byn pga. är hundvakt. Jag tänker att finns det något man gör när man är ungefär ensammast så är det väl att experimentera i köket (jomen, visst serrni!). Idag vart dagen då jag provade sparris. Hur märkligt som helst att jag inte tillagat det själv förr då det verkligen skulle komma att falla mig i smaken. Andra grejjer jag gillar souuperrmycket är pasta, lök och grädde. Allt i en röra kunde väl inte bli annat än gott? Tog ett knippe sparris och stekte i olivolja och flingsmör (efter vägledning av sparrismaster, tack!). Lade sedan sparrisarna åt sidan för att lämna plats i pannan åt cirka asmycket gul lök, vitlök och bacon. Hällde över mjölk+grädde och et voila! Det vart jö mömsigt!

Och resten av kvällen då?

mja, tänkte trolla fram en klädsam bränna (hejja BUS!) och renovera fejjan. lite ansiktsmask, brynfärgning osv. Det blir tjuusigt kan jag tro! Och-givetvis- let´s dance och New girl trots att jag redan sett de gamla avsnitten ohälsosamt många gånger. 


Så nu; dags att sjunka ner ännu en nivå i soffgropen och ta freeedag. Mm, ni är med mig va?


En, två, tre, fyra, fem...sex bra saker!

-överjordiskt vacker vintageklänning, synd på storleken bara
-godaste kladdkakan evvah!
-en viktig video
-peppig låt! 
-drömkök/sovrum 
-läckra solglasögon, snart i en brevlåda nära mig!
 

En temadag

Idag åkte jag hem från jobbet med en märklig känsla i magen (håller verkligen tummarna för att det inte är någon slags kräksjuka!) och slängde mig direkt i sängen. Kom sedan på den alldeles förträffliga tanken att göra det till en temadag och titta på den mest "jobbig-känsla-i-magen"-framkallande filmen jag kan komma på; the notebook. 
 
 
alltså jag dör på den filmen!
VARNING FÖR SPOILER HÄR NURÅ OM DU ÄR DEN SISTA MÄNNISKAN PÅ JORDKLOTET ATT SE FILMEN! 
 
Så överjävligt sorgligt! Egentligen inte pga. det faktum att de dör -för det gör vi alla (i och för sig inte mindre sorgligt för det!) och inte heller sorglig för att deras kärlek är så in åt helvetes äkta utan för att man någongång i framtiden förmodligen kommer glömma. Man gör det! jag gör det! Antingen pga demenssjukdom eller ren och skär mänsklighet. Mänsklighet eller ignorans kanske. 
 
Hua. 
men ja hörrni, hur fortsätter man den här temadagen nu då? en burk bruna bönor iförd korsett tittandes på ...toddlers and tiaras? Kommer garanterat få igång "jobbig-känsla-i-magen" effekten!