En om att ha sitt egna.

Wau wau. Första inlägget från "nya stället"!
 
jag kom hit igår. Några timmar och en dos svordomar senare var hemmet uppställt. Mitt egna! 
 
mitt egna där precis allt är vitt (förutom väggarna-morr! Snälla målare skynda skynda?!) och doftar chai och är ljus och bomullsmjukt. Jag gillar det redan fasligt mycket fast en del saknas. En ordentlig tv, en blond ödmjuk granne (inte vem som helst såklart-Elin skare va!) och annat som egentligen inte är så viktigt. 
 
Men ja; välkomna hit då! 
 
 

En, som vanligt, trött tant.

Hohoho, här ligger jag i ett flyttstökigt rum (tacka Gud för kort skärpedjup!) och gör mitt allra bästa för att i.n.t.e pointa tårna (Sträcker annars på tårna oavsett vad jag gör. En dansskada som gör mig vansinnigt dålig i de flesta sporter). Vet ni vad en sisådärheltidsvecka inom vården med en pågående flytt gör med ryggen? Låt mig berätta! 
 
tänk dig trötta axlar, knivar i svanken och en jävla huggande känsla i vänster midjeområde. Kalas va va va
 
inte riktigt,nej?! Men-jag har endast två kvällar kvar på jobbet och jag vägrar att missa dem! vägrar missa kramen och klapp på kinden av tanten, tacksamheten över allt jag gör från bästa herren och de, halvt på riktigt men mest på låtsas, hårda orden från en favoritgubbe jag från början avskydde men med tiden har kommit att....ja, ta till min favorit? 
 
Så då får det faktiskt hugga precis hur mycket det vill. Ta en Ipren och en Alvedon och en Dumle så går det över, som Emelie brukar säga! (jag kan eventuellt ha kommit på det där med chokladen...) 
 
 
och tycker ni att jag har svullna fötter kan jag passa på att tala om att även det beror
på mitt yrke och absolut inte på att jag är glad i choklad. Frågor på det?
 

En om att hålla fast i sommaren

Det var väl ett jävla tjat om höstmys?!
 
Folks, det är A.U.G.U.S.T.I och ni behöver inte börja höstpeppa. Det är inte höst bara för att det regnat en vecka nu (snarare svensk sommar ni vet...så som sommaren sett ut de senaste...femton (?) åren!) och ja jag vet att DIN semester kanske är slut på söndag men någon (jag!) jobbar sin sista vecka nästa vecka och går därefter på en veckas ynka semestaaaah och ledighet och förhoppning om bad.
 
jag förstår längtan efter där burriga årtiden med tända doftljus, chaite och rutiner -tell me all about it jag är freakin' queen of mys- men vi kan väl åtminstone vänta till sisådär 19 september? 
 
Snälla? 19 september kan vi officiellt välkomna hösten? Deal?

En flyttredo!

 
I mitt huvud just nu snurrar tankar som: vitt eller grått i sovalkoven? Lila eller grått i badrummet? Prioritera stort matbord och ingen soffa eller soffa och minimalt matbord? Måla väggarna själv eller låta någon annan fixa? Hissgardin eller längder? Båda? Billiga eller dyra bestick? Spotlights eller hängande lampa?
 
man kan sammanfatta det som att mina tankar ligger på "Dockhuset" (alltså på riktigt i samma storlek som ett!). Ibland tänker jag på annat också- men det blir inte ofta. 
 
 
Jag borde väl egentligen sänka farten, "go with the flow" och "vara lite realistisk" men jag fungerar inte riktigt så. Jag är inte mer än vattuman