En om självdisciplin!

Jag hade en ambition att, så fort jag vaknade imorse, gå ut och springa/gå (intervallträning is the way to go, latmaskar!). Så när jag vaknade av ett tidigt sms var jag snabb som tusan på att sno upp håret i en hästsvans, tråckla på mig sport-bh, löpartights och träningströjan och knyta skorna. Hårt. För nu jä-ä-ävlar! Nu blir det springa av! Kände mig pepp av träningsvärken från gårdagens pass och utbrast "hepp hepp"(det är sant! Jag gör det alltid innan träning!)
 
...
 
sen
 
...
kröp jag ner i sängen igen. Tänkte att jag "arbetar med mitt inre" idag istället. Det var det träningspasset det!
men så är jag ju jävligt trimmad också...på insidan! 

En god jäkel!

Jag orkar inte ens beskriva hur jävla gott detta är. Men låt oss säga att jag inte kan komma på ett enda sammanhang där lemoncurd inte skulle höja stämningen. Ska nog lägga ned en burk i handväskan och erbjuda alla bittra, talanglösa människor jag träffar varje dag ett smakprov. Kommer göra under kan ni tro
 
Wanna get some? Gör en märangsmet och smeta ut i små tårtbottnar i samma storlek, en för varje person. Gör en liten grop i varje botten. Grädda los marängos och koka under tiden en lemoncurd (aah- gött!). När både maräng och curd svalnat så smetar du ut kräm på varje botten, fyller på med grädde och garnerar med vaddunuvill. Hallon? 
 
ta ett steg tillbaka, betrakta ditt mästervärk (fota!) och invänta applåder. Tadaa!

En söndag.

Tog användning av det välbeprövade knepet varannan vatten samt nattmat igår igen och jag tackar mig själv något enormt för det. Tänk att man blivit klok och lärt sig att det alltid kommer en "dagen efter" dagen efter kalas. Imponerande, minst sagt. 
 
Den här veckan är en sådandär goding jag väntat på och längtat efter länge. Uppsala-högtider så som kvalborg, valborg och finalborg (hah! Kläm ur varandra droppe av fest vettja!) väntar och veckan avslutas med Stora bloggdagen. Toppar det hela med några roliga träningspass och total le-e-e-edighet så det vore omänskligt av mig att klaga.
 
men ännu är det söndag, mina vänner, och läge för brödbak och de långsammaste rörelserna du kan tänka dig mellan soffa och skafferi. 

En order!

Nu går ni in och läser det här inlägget -gör det bara! Medan ni gör det funderar jag över hur jag bäst gör min blogg-comeback så ses vi alldeles snart igen för ikväll ska jag erövra stadens dansgolv

En paus.

Eftersom ingen ville åka på spontansemester utomlands med mig en vecka (you stupid bastards!) så tog jag saken i egna händer och bokade en sista minuten-biljett för att besöka min allra bästa Linköpingsbo! One way ticket så vi får se när jag återvänder till östra aros igen. Mest troligt om ett par dagar. Ciao bellas! 
 
 
framsteg på att jag bokade (betalade!) biljetten, visst?!
(I och för sig pappa som betalade...)

En om "piffpiff"

När jag började arbeta inom vården (äldreomsorgen...såklart!) fick jag ge upp en av mina största besattheter; nagellack. Jag har ett helt galet antal lackflaskor med de flesta nyanserna i min "nagellacksgarderob". Och nu....får jag inte använda dem. Buhu, tårarna forsar. Fransk manikyr och genomskinligt osv har jag fått okejjat, men det är inte riktigt min kopp te. Som en vän sa till mig i helgen -det ser inte ut som dina fingrar utan något galet på naglarna.
 
just precis så är det
 
Och just precis därför tar jag varje tillfälle jag får att piffa naglarna. Tillfällerna är få och därför har mina skills sänkts till en mer mänsklig nivå. Jag målar numera litelite utanför och behärskar inte längre fancy appliceringstekniker men gel-lack serrni, det ger jag inte upp! Tack du mäktige nagellacksgud för gel-lack! Löjligt hållbart, lättskött och upphetsande glansig finish. Jamen ni fattar -gellack är the shit! 
Något annat som kvalar in under samma kategori är denna handkrämen från The Body Shop. Återfuktar och blablabla som den ska men det som får mig att vilja äta den här krämen på morgonsmörgåsen är doften! Doften! Aaah, underbar! (Nu i efterhand kom jag på att det där var kanske inte så jävla bright. Handkrämen är gjord på hampa såatte....mm). Men ja, doften gör att jag vill prisa den här handkrämen
 
ravenaglar och lite röka till frukost alltså. Amen to that! 

En good girl gone bad.

Oj oj, plankade på bussen idag igen. Living on the edge såattsäga. Inte helt pk men är lönen för liten och utgifterna för stora kan det bli så...
 
...men jag lovar, det ska inte bli en vana! 

En om dagen efter.

Igår vankades det festligheter och firande av nybliven tjugoåring och idag mår jag som en prinsessa (observera, ej ironi!). Otroligt skönt men jag förtjänar värre. Måste dock stolsera med att den här tanten har lärt sig ett och annat under sina få år i klubbsvängen, varannan vatten och nattamat ÄR lysande idéer som gör under för välmåendet. Fast det är inte så väl att jag alltid följer mina egna rekommendationer, nono. Så mycket tant är jag inte. 
 
(Tillräckligt mycket tant för att, efter att ha plankat på både bussen och tåget igår, ha extremt dåligt samvete och mer än gärna betalat mina biljetter i efterhand. Om det hade gått...)
 
 
Summan av kardemumman: kontoutdragen skvallrar om att det var en bra kväll och jag är benägen att hålla med. Såatte, nu har jag pigg söndag med "hela Sverige bakar"-maraton och kanskekanske lite sol på näsan. Men så underbart!

En torsdag från helvetet.

Vilken överjävligt sorglig dag. Inget annat